Evini Renklendir: En İyi Kırlentler Nasıl Seçilir?

Yaşam alanına yeni bir görünüm kazandırmak istiyorsan, kırlentler bunun için mükemmel çözümlerdir. Ayrıca, hediye etmek için ideallerdir! Fakat bir sürü renk ve model arasından hangisini seçeceğine karar veremiyor musun? Kırlent seçiminde ve dekorasyonunda sana yardımcı olmak adına önerilerimizi paylaştık. Keyifli okumalar!

Bu içerikte seni neler bekliyor?

1. Kırlentlerinin modeline karar ver

2. Koltuk rengine göre nasıl kırlent seçilir? 

3. Koltuk üzerinde kaç tane kırlent kullanmalısın?

4. Kırlentlerinin iç materyalini incele

5. Kırlentlerinin fiyat aralığını belirle

6. Kırlentlerinin temizliği

1. Kırlentlerinin modeline karar ver

Kırlentler odana yeni bir tarz kazandırabilir ve dinlenirken konforunu arttırabilir. En çok karşına çıkabilecek modeller düz, punch ve baskılı kırlentlerdir. Hepsinin görünüşleri ve hissiyatları farklıdır.

Düz kırlentler, her yerde rahatlıkla kullanabileceğin kırlent türleridir. Seçeceğin renge göre alanına dinginlik katabilir, ya da canlı renklerle enerjini arttırabilirsin. Her stile kolayca adapte edilebildiklerinden, en fazla tercih edilen modellerdendir. Fakat kırlentler sadece bunlarla sınırlı değildir! Estetik anlayışını yansıtabileceğin farklı kırlentlere ise baskılı ve punch kırlentleri örnek gösterebiliriz.  

Baskılı kırlentlerde, geometrik desenlerden çiçeksi görünümlere kadar, istenilen tasarım düz ya da dokuma bir kumaş üzerine basılır. Yoğun renkler ve keskin baskıları en iyi şekilde gösterebilmek için pamuk ya da polyester gibi yumuşak kumaşlar kullanılır.

Punch kırlentler ise özel iğnesi ile birlikte punch nakışı tekniğiyle yapılır. Nakışı elle yapılır, ya da özel makinalar kullanılır. Punch nakışı, kırlent üzerinde kabarık bir doku oluşturur. Nakışta kullanılan kalın ve tüylü iplikler, kırlentin sıcak ve davetkar bir hissiyat vermesini sağlar. Kaliteli iplikler, iyi işçilik ile birleştiğinde, uzun süre aşınmadan, sağlam bir şekilde kalabilirler.

Spring Love Punch Kırlent Takımı - Normod

(Kırlentlerimizi patentli punch makinamızla üretiyoruz. Bu sayede, iplikler kırlente sağlam bir şekilde dikiliyor. Spring Love punch kırlent takımı ile ilkbaharın taze havasını salonuna taşıyabilirsin!)

Punch kırlentlerin bir diğer avantajı ise çok yönlü kullanımlarıdır. Punch kırlentler her yaşam alanına uyum sağlayabilecek tasarımlarda ve renklerde yapılabilir. Diğer kırlent türleriyle, battaniyelerle, renk ve dokularla da kolayca kombinlenebilir. Kırlentlerini çeşitli modellerde ve boyutlarda seçebilirsin. Genellikle kare şeklinde olan kırlentler, aynı zamanda dikdörtgen ve yuvarlak formda da olabilir. 

Normod Klem Bukle

2. Koltuk rengine göre nasıl kırlent seçilir?

Kırlentlerini seçerken, en büyük etkenin koltuk rengi olduğunu düşünüyorsan, haksız sayılmazsın! Bununla birlikte, nasıl bir stil oluşturmak istediğin ve yaşam alanındaki sıcak - soğuk renkler de sana yol gösterici olacaktır.

Çevrene bakıp ya da hayalindeki odayı düşünüp, en iyi tamamlayıcılara karar verebilirsin. Biraz eğlenceli bir dokunuş yapmak istiyorsan, farklı modelleri ve boyutları bir araya getirebilirsin. Nasıl mı? Normod koltukların üzerine yerleştirdiğimiz kırlentlerden ilham almaya ne dersin?

Ton-sür-ton ile uyumlu renkler

Oluşturabileceğin temel görünümlerden biri olan ton-sür-ton, bir rengin farklı tonlarının bir araya gelmesi anlamına geliyor. Ton-sür-ton stilini kırlentlerinle yaşam alanına taşımak için tek yapman gereken, koltuk renklerini ve benzer tonları seçmek! Örneğin, lacivert renkli koltuğunda, kırlentlerin mavinin her tonu olabilir. Ton-sür-ton’un getirdiği dinginliği düz renkli kırlentlerle tamamlayabilirsin.

Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod

Ton-sür-ton'dan bahsedip, kadifenin ekru renginden bahsetmemek olmaz! Ton-sür-ton dekorasyon için en fazla tercih edilen seçeneklerden olan kumaşımızı, yine aynı renk kırlentlerle tamamladık. 

Klem Köşe Koltuk Modsy Berjer Doğal Doku - Normod

Ferah bir alana düz, sade kırlentlerle dinginlik kazandırabilir, köşe koltuğunun tadını konforlu bir şekilde çıkarabilirsin. 

Zıt renklerin uyumu: Kontrast 

Kırlentlerin dışında odandaki her şey sade ve düz renkli de kalabilir. Yumuşak renklerin arasındaki kırlentlerin yaşam alanının yıldızı olmaya aday olacak! İhtiyaçlarına ve zevkine göre dilediğin gibi kırlentlerini değiştirebilir, odana baştan aşağı bir değişim yaşatabilirsin. 

Eğer renkleri göz önüne çıkarmak istiyorsan, kırlentlerinle kontrast oluşturarak bunu da sağlayabilirsin. Renk paletindeki renklere zıt tonları seçebilir, farklı renklerin birleşimiyle alanının enerjisini değiştirebilirsin. Eğer iki farklı renkte koltuğun varsa, birbirlerinin renkleri olan kırlentleri kullanabilirsin. 

Klem Kadife Gece Mavisi Doğal Doku Fildişi

Bu modern görünümlü kontrastı doğal dokunun nötr tonlarını ve kadifenin gece mavisi rengini karıştırarak oluşturduk. Farklı koltuk renklerini kırlentlerinle bir araya getirebilirsin. Oldukça ilgi çekici, değil mi? 

Klem Köşe Koltuk - Keten Çakıl

Sadece koltuklarının değil, odandaki diğer renkleri de kırlentlerinde kullanabilirsin: Bitkilerden gelen yeşiller, tablolardan maviler, küçük dekorasyonlardan kırmızılar... aklına ne gelirse! 

Punch tasarımlarla orijinal bir dokunuş 

Palmeras Punch Berjer Puf Kırlent Takımı - Normod

Aklında nasıl bir stil olursa olsun, punch kırlentlerin farklı ve eşsiz baskılarıyla bunu yaratabilirsin. Baharı her mevsim odana taşıyacak çiçekler, yazın sıcağını hissettirecek güneş ve deniz desenleri, bohem anlayışa en çok yakışan etnik desenler... Punch kırlentlerin sade desenlerden, orijinal ve eşsiz tasarımlara kadar geniş bir tercih aralığı bulunuyor. Sana da sadece karar vermek kalıyor!

Kırlent takımına uyumlu tamamlayıcı aksesuarlar ile dekorasyonunu bir adım daha öteye taşıyabilirsin! Punch kırlentlerinin tasarımında bir puf ve berjer, odana eğlenceli bir hava katmak için birebirdir. 

3. Koltuk üzerinde kaç tane kırlent kullanmalısın?

Bu soru biraz şaşırtmacalı, çünkü bunun doğru bir cevabı yok. Genellikle, üçlü koltuklarda her bir yana 1 ya da 2 kırlent yerleştirilir. Fakat, bizim önerimiz, oturma alanını fazla kapatmadan dilediğin gibi yerleştirmendir. Tüm koltuklarına aynı anda oturduğunda, kırlentlerin üstünde rahatsız etmeden kalacak kadar şeklinde düşünebilirsin. 

Koltuğunun büyüklüğü kaç tane kırlent kullanacağını ve kırlentlerinin boyutunu etkileyecektir. Eğer tüm odanı kaplayan bir U koltuğun varsa, çok az sayıda kırlent eksik bir görüntü oluşturabilir.

Klem Slim Kadife Kiremit Köşe Koltuk - Normod

Büyük koltuklarda, oturma alanını etkilemeyecek şekilde bol bol kırlent kullanabilirsin! :) 

Klem Köşe Koltuk Levy Berjer Keten Çakıl

Farklı boyutlardaki ve şekillerdeki kırlentleri bir araya getirerek, sıcak ve konforlu bir alan oluşturabilirsin.  

4. Kırlentlerinin iç materyalini incele 

Koltuğunda uzanırken kafanı koyduğun bir yastık görevi görüyorsa, kırlentinin iç materyali de buna uygun olmalıdır. Alacağın kırlentin kullanımına ve ihtiyaçlarına göre de uygun olmasına dikkat etmelisin. Kırlenti eline al, iyice incele ve nasıl hissettirdiğini gör! :)

Çok yumuşak kırlent iç materyalleri, bir süre sonra kırlentinin formunun bozulmasına neden olabilir. Ya da aşırı sert bir kırlent, uzandığında seni rahat hissettirmeyebilir.

Normod Punch Kırlentler

Kırlentlerimizin içerisinde kullandığımız özel silikon ve boncuk elyaf karışımı hem tok bir görüntü sağlıyor hem de kafamızı koyduğumuzda ihtiyacımız olan rahatlığı sağlıyor. (Biz denedik, onayladık!)

Aklında bulunsun! Yatağında kullandığın yastıklarını da incelemeyi ihmal etmemelisin. Uykunun her şekli önemlidir.

5. Kırlentlerinin fiyat aralığını belirle

Kırlentlerin fiyatlarını etkileyen etkenlerden biri kullanılan malzemelerdir. Kumaşı ve iç malzemesi kolay kullanılabilir olmalı ve rahatsız etmemelidir.

Bir diğeri ise tasarımıdır. Kırlentin işlemeli ya da nakışlıysa, görsel baskılardan daha pahalı olacaktır. İşçiliğin kalitesini de hesaba katmayı unutmamalıyız. Eğer üzerinde uğraşılmış, özel bir tasarım kırlent alıyorsan, bu da fiyatı etkileyecektir.

Bildiğini biliyoruz! Fakat yine de hatırlatmadan geçmek istemiyoruz. En pahalısı her zaman senin için en iyisi anlamına gelmeyebilir. Gözüne hoş gelen bir kırlent tercih etmen en önemlisidir!

6. Kırlentlerinin temizliği

Özellikle büyük bir aileye ya da evcil bir hayvana sahipsen, temizlikle seni yormayacak kırlentlerinin olması artı bir puandır. Bu sayede, zamanını lekelere harcamak yerine onlarla birlikte geçirebilirsin.

Kırlentler nasıl yıkanır?

Kırlentlerinin nasıl yıkanacağı, materyaline ve modeline göre değişiklik gösterir.

  • Minderinden ayrılan, kılıflı bir kırlent tercih ettiysen, yıkama talimatlarına göre makineye atabilirsin. Bu sayede uzun süre boyunca temiz ve formunu ilk günkü gibi koruyan kırlentlere sahip olabilirsin.
  • Kırlentinin kılıfı mindere dikişliyse, makinede yıkamadan önce iç malzemesinin de yıkanabilir olduğunu kontrol etmelisin. Düşük devirde yıkayıp, soğuk su kullanırsan iç malzemesinin formunu daha uzun süre koruyabilirsin.
  • Kırlent kılıflarını elde de yıkayabilirsin. Sadece ılık su ve beyaz sabun, temel temizliğini yapman için yeterli olacaktır. İyice durulayıp, fazla suyu sıktıktan sonra havalandırarak kurutabilirsin.
Normod Doğal Doku Kadife Koltuk Takımı

Kırlentlerin yaşam alanında yarattığı gücü gördüğüne göre, kendin için en doğru kırlenti seçebilirsin! Yaratıcı olabilir, farklı modelleri, renkleri ve şekilleri bir araya getirebilirsin. Her odaya ve her stile uygun bir kırlent var! Başlamak için punch kırlent koleksiyonumuzu inceleyebilir, ya da odana en uygun kırlentleri keşfetmek için bizimle iletişime geçebilirsin. 

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 24,390.00TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat55,570.00TL