6 adımda bohem dekorasyon nedir, nasıl yapılır?

Canlı renklerin ve zengin dokuların bir araya geldiği bohem dekorasyona merhaba! Bu yazımızda, enerjini tavana çıkaracak, neşeli bohem ev dekorasyonu ile tanışıyoruz. 6 basit adımda bohem havasını yaşam alanına taşımaya hazırsan, başlayalım!

Bu yazıda seni neler bekliyor?

Başlamadan önce: Bohem nedir? Bohem dekorasyon nedir?

1. Bohem renk paleti: Cesur renkler

2. Bohem ev mobilyaları: Farklı tasarımlar ve dokular

3. Vintage etkisi: Geçmiş ve günümüz

4. Davetkar bir alan: Loş ışıklandırmalar

5. Tazelik ve canlılık: Yeşil bitkiler

6. En önemlisi: Kendini unutma!

Başlamadan önce: Bohem nedir? Bohem dekorasyon nedir?

Bohem düşünce tarzı, rahatlığı ve doğayla iç içe olmayı ön plana çıkarır. Özgürdür ve kısıtlayıcı kurallara sahip değildir.

Dekorasyonda da bu düşünce benimsenir. Bohem dekorasyon ile, çeşitli renkler, dokular ve tasarımlar özgürce bir araya gelebilir. Geleneksel düşünceye karşı çıkan bohem ev tarzı için, minimalistliğin karşıtı denilebilir.  Eğer günlük yaşamındaki sadelik ve huzuru, göz alıcı bir yaşam alanıyla dengelemek istiyorsan, doğru yerdesin. 

Şimdi yaratıcılığını ortaya çıkarma zamanı!

1. Bohem renk paleti: Cesur renkler

Karakteristik olan bohem renkler, olabildiğince cesur tonlardır. Bu renkleri mobilyalarında bir araya getirdiğinde, birbirleriyle zıt gibi görünen renklerin aslında ne kadar uyumlu olduğuna sen de şaşırabilirsin!

Bu tonları, bohem tarzını yansıtmak için evinin her köşesinde kullanabilirsin. Örneğin, yeşil bitkileri mavi koltuklarla birleştirebilir ve son dokunuşu hardal renkli kırlentlerle yapabilirsin. Bir duvarını bu canlı renklerden biriyle boyayarak, duvarlarını da aktif bir şekilde dekorasyona katabilirsin. 

Zümrüt yeşili: Doğanın rengi yeşilin en cesur tonlarından biridir.

Gece mavisi: Uçsuz bucaksız gökyüzünü ve okyanusları simgelerken, koyu tonuyla derin ve gizemli bir atmosfer yaratır.

Sarı - Hardal sarısı: Sıcak ve davetkar bir alan oluştururken, neşeli olmayı da ihmal etmez.

Turuncu: Biri coşku mu dedi? Coşkuyu temsil eden turuncu ile dinamik bir ortam yaratabilirsin.

Lila: Eğer evinde daha yumuşak geçişler arıyorsan, lila gibi daha pastel tonlara yönelebilirsin.

Kişiselleştir! Bu kadar fazla renk, senin için fazla veya karmaşık görünebilir. Bu durumda, tek bir koltuğu veya odanın tek bir duvarını cesur renklere boyayarak evine bohem bir hava katabilirsin.

2. Bohem ev mobilyaları: Farklı tasarımlar ve dokular

Minimalizmin evleri boş ve ferah tutma düşüncesinin aksine, bohem dekorasyonda tüm boşlukları değerlendirme amacı vardır. Koltukların üstünü, rahatlığını bir üst seviyeye taşıyabileceğin kırlentlerle ya da koltuk örtüleriyle doldurabilirsin. Renkli dekoratif objeleri evin her noktasına yerleştirebilirsin.

Bohem dekorasyon için hangi tarzda mobilyalar kullanmalıyım? Kısaca cevaplamak gerekirse: hepsi olabilir! Bahsettiğimiz gibi, keskin çizgiler, yumuşak kıvrımlarla bir araya gelebilir. Fakat yine de, bohem tarzı ev dekorasyonu dendiğinde bazı özellikler ön plana çıkıyor:

Farklı dokular

Bohem ev dekorasyonu, farklı görünümlerdeki ve hissiyattaki kumaşları ve dokuları bir araya getirir. Kalın ve geniş dokulu kumaşlar, ince ve sık dokularla birlikte kullanılabilir. Bu görünüme örnek olarak kadife ve bukle kumaşları verebiliriz. 

Tavsiye! Her dekorasyona uygun olacak şekilde özelleştirilebilen Normod koltuklar, evinde yer almaya hazır. Farklı kumaşları ve dokuları bir araya getirebilir, kendine özel bir alan oluşturabilirsin. 

Doğal malzemeler

Doğaya dönüş, bohem tarzın temel prensiplerinden biridir. Bu nedenle, doğal malzemeler, bohem tarzın temeli sayılabilir. Ahşap mobilyalar veya makrome duvar süsleri gibi eşyalar kullanarak sıcak ve davetkar bir alan oluşturabilirsin.

Mandel sehpa, asimetrik tasarımıyla bilindik görünümlerin dışına çıkıyor. Ana malzemesi olan masif meşenin sürdürülebilir ormanlardan elde edildiğini söylemiş miydik? :)

Etnik desenler

Doğallığı ve otantikliği simgeleyen unsurlardan biri de etnik desenlerdir. Bunu yansıtabilen bohem ev eşyaları için etnik desenler tercih edebilirsin.

Evinin farklı noktalarında etnik desenli yastıkları kullanarak bohem tarzın enerjisini taşıyabilirsin. Etnik kilimler ve halılar ise, evinin atmosferine doğal bir hava katacak ve bohem tarzın özgün ruhunu yansıtacaktır.

3. Vintage etkisi: Geçmiş ve günümüz

Farklı renkler ve dokuların bir araya getirilmesinden bahsettik, şimdi de günümüzü ve geçmişi harmanlamanın zamanı geldi. Alanın samimiyetini artırmak için vintage ve retro ürünleri modern parçalarla bir araya getirebilirsin. Eskiden kalan parçaları değerlendirebilir, ikinci el ürünlere yönelebilirsin. Böylece hem daha hesaplı ürünlere sahip olabilir hem de sürdürülebilirliği destekleyebilirsin.

Odandaki bohem atmosferi zenginleştirmenin pratik yollarından biri, tarzına uygun desenlerle süslenmiş, vintage bir halı seçmektir.

4. Davetkar bir alan: Loş ışıklandırmalar

Bohem evler, güneş battığında da huzurlu bir his vermeye devam etmelidir. Yapay ambiyanslardan uzaklaşarak dinlenmeye başlamak için loş ışıklandırmaları tercih edebilirsin. Loş ışıklandırma, bohem tarzın gizemli ve romantik atmosferini ortaya çıkaracaktır. Seçeceğin ampullerin sıcak beyaz ya da sarı tonları olması, bohem dekorasyon için önemlidir. Bizim önerimiz turuncu ampuller kullanman!

Masa lambaları ve lambaderler: Davetkar bir atmosfer için büyük ışıklandırmalar yerine sıcak renkli ampullere sahip masa lambaları ve lambaderler kullanabilirsin.

Mumlar: Farklı boyutlardaki ve kokulardaki mumlar ile evinde romantik bir ambiyans oluşturabilirsin. Yine de, bu kokuların yapay olduğunu unutma ve sık sık odanı havalandırmayı ihmal etme.

Led ışıklar: Peri ışıklarını sararak kullanabilirsin. Özellikle balkon gibi küçük ve samimi alanlara çok yakışacaktır.

Tavsiye! Loş ışıklar altında rahatladıktan sonra yatağına dönmek istemeyenlerdensen, hızla yatak formuna dönüşebilen Losa yataklı koltuğa göz at! Losa, iki kişilik uyku alanıyla, herkes için gece boyunca konfor sağlayacak.

5. Tazelik ve canlılık: Yeşil bitkiler

Meşgul günlerimiz ve yaşadığımız yorucu şehir hayatları düşünüldüğünde, doğayla iç içe olmak zor mu? Bir daha düşün! :)

Evinin her köşesinde bolca bitki bulundurarak evini canlandırabilirsin. İster büyük sarmaşıklarla duvarlarını ve raflarını kapla, istersen küçük sukulentlerle sehpalarını süsle. (Bu ikisinin bakımı da oldukça kolaydır!) Bitkiler aynı zamanda mekandaki doku çeşitliliğini de artırır.

Aklında bulunsun! Bitkiler geceleri alandaki oksijeni çeker, bu nedenle yatak odası gibi dinlendiğin alanlarda fazla bulundurmamaya özen göster. 

Tavsiye! Bitkilere bakamıyor musun? Kendi buket aranjmanını yapabileceğin lego çiçek setleri ile, alanına renk ve canlılık katabilirsin.

6. En önemlisi: Kendini unutma!

Son madde olduğuna bakma, bohem dekorasyonun olmazsa olmazı kendi zevklerini yaşam alanında buluşturmanla başlar.

Hayal gücünü kullan ve seni yansıtan parçaları seç! Anı kutularından çıkarılan dekoratif parçalar ya da sevdiklerinle çektirdiğin fotoğraflar, yaşam alanında kendini yansıtmanın benzersiz bir yoludur. Bu sadece eşyalarla sınırlı değil, el yapımı ürünlerle de olabilir. Örülmüş bir battaniye ya da el işiyle yapılmış hasır duvar süsleri, alanını kişiselleştirmek için birebirdir.

Ücretsiz Tasarım Danışmanlığı

Eğer hangi mobilyaları istediğini biliyorsan fakat nasıl yerleştireceğini bilemiyorsan, ücretsiz tasarım danışmanlığı hizmetimizden yararlanabilirsin. İç mimarlardan oluşan ekibimiz, yaşam alanını en iyi şekilde kullanmana ve bohem tarzını yansıtan bir dekorasyon oluşturmana yardımcı olacaktır.

Normod ürünlerini daha yakından keşfetmek istersen, deneyim merkezlerimizi ziyaret edebilirsin. Eğer ziyaret imkanın yoksa, Normod koltuklarında kullanabileceğin kumaşları evinde incelemek için ücretsiz numune talebinde bulunabilirsinAyrıca, daha fazla bilgi almak için iç mimarlardan oluşan satış ekibimizle iletişime de geçebilirsin. Seninle tanışmayı ve sana en uygun Normod ürünlerini seçmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 24,390.00TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat55,570.00TL