Klem Gece Mavisi Kadife

Gökyüzünün derinliklerine ve uçsuz bucaksız denizlere baktığımızda karşımıza çıkan mavi, aynı zamanda güvenin simgesidir. Mavinin her bir tonuyla, modern ve şık görünümlerden, huzurlu ve rahat bir mekan oluşturabileceğin geniş bir palete sahipsin. Mavi koltuklarla nasıl eşsiz dekorasyonlar oluşturabileceğini öğrenmek istiyorsan, başlayalım!

Bu içerikte seni neler bekliyor? (Başlıklara tıklayarak ilgili bölüme gidebilirsin!)
1. Güvenin simgesi mavi: Neden mavi bir koltuk tercih etmelisin?
2. Mavi bir koltuk alırken nelere dikkat etmelisin?
3. Evcil hayvanlı evler için mavi koltuklar nasıl seçilir?
4. Mavi renkli koltuklar nasıl dekore edilir?
5. Mavi renkli koltuklara hangi duvar renklerini seçebilirsin?

1. Güvenin simgesi mavi: Neden mavi bir koltuk tercih etmelisin?

Mavinin, sakinlik ve güvenin sembolü olarak psikolojide ve dekorasyonda önemli bir yerde olduğunu biliyor muydun? Renklerin gücünü ciddiye alıyoruz!

Mavi, yaşam alanlarında duygusal bir denge sağlayarak ortama huzur katar. Bununla bitmedi, farklı mavi tonları ise mekanları çeşitli atmosferlere büründürebilir. Örneğin, lacivert tonlarıyla elegant bir atmosfer yaratabilir, açık mavi tonlarıyla ise ferah bir dokunuş ekleyebilirsin.

Yatak odası veya çalışma alanında maviyi ve tonlarını kullanarak, kendini rahat ve güvende hissedeceğin dekorasyonlar yaratmanın keyfini çıkarabilirsin!

2. Mavi bir koltuk alırken nelere dikkat etmelisin?

Tasarım ve ölçüler:

Odana yeni bir koltuk seçerken odanın dinamiğini ve ölçülerini göz önünde bulundurmalısın.

Küçük bir odan varsa, tek bir mavi köşe koltukla hem odana renk katabilir, hem de kör noktaları kullanarak alanını verimli bir şekilde değerlendirebilirsin.

Odan genişse, farklı renkleri ve tasarımları maviyle buluşturabilirsin. Önemli olan koltuk yerleşimini doğru bir şekilde planlamak ve yeterli hareket alanı sağlamaktır.

Yaşam stilin:

Koltuk kumaşının yaşam tarzına uygun olmasına özen göstermelisin. Hepsi mavinin en güzel tonlarını içerse de, farklı kumaşlar farklı özelliklere sahiptir.

Kendini deniz kenarındaki yazlık bir evin huzurlu atmosferinde hissetmek istiyorsan, tercihini doğal içerikli ve nefes alan kumaşlardan yana kullanmalısın.

Evinde koyu ahşap tamamlayıcılarla dolu sıcak bir dağ evi konsepti hayal ediyorsan, odana yumuşacık kadife kumaşlar ile sıcaklık katabilirsin.

Kullanacağın alan ve ihtiyaçların:

Bir diğer nokta ise, koltuğunu kullanım amacındır. 

Koltuğunu, mutfak gibi kolayca kirlenebilecek bir alanda kullanacaksan, kolay temizlenen kumaşlar arasında yer alan kadife gibi seçeneklere yönelmek mantıklı olacaktır.

Eğer her zaman serin hissetmeyi tercih ediyorsan, pamuk ve keten içerikli kumaşlar senin için ideal olacaktır. Doğal doku gibi yüksek pamuk içerikli kumaşlar, hava geçirgenliği sağlayarak seni ferah tutacaktır.

3. Evcil hayvanlı evler için mavi koltuklar nasıl seçilir?

Eğer gündelik yaşamına uyum sağlayacak bir kumaş seçimi yapmazsan, koltuğunu verimli bir şekilde kullanamazsın. 

Pati dostu bir kumaşı belirleyen özellikler arasında kolay temizlenebilir olması ve tırnakların neden olduğu aşınmalara dayanıklı olması ön plana çıkar. Böylece, hem evcil dostun hem de senin konforun maksimum seviyede olur.

Bir kumaşın patilere ve aşınmaya karşı %100 koruma sağlayabileceğini söylemek gerçekçi olmaz. Fakat kolay temizlenebilen sentetik içerik ve sık dokulu kumaşlar, geniş gözenekli ve doğal içerikli kumaşlara kıyasla patilere karşı daha dirençli olma eğilimindedir. Bu özelliklerle, evcil dostların hareketliliği ve tırnaklarıyla gibi zorluklara karşı ek bir dayanıklılık sağlayabilirsin.

Kadife - Gece Mavisi kumaş, pati dostu olma özelliklerinin hepsine büyük bir tik atıyor!

4. Mavi renkli koltuklar nasıl dekore edilir?

Evindeki mavi koltuğunu nasıl değerlendireceğini bilmiyorsan, senin için birkaç önerimiz var. Fotoğraflara tıklayarak ürün sayfasına ulaşabilirsin.

Doğal doku ile ferah bir İskandinav dekorasyonu

Doğal dokunun kırçıllı dokusu, mavi tonları ve seni ferah tutacak pamuk içeriğiyle, İskandinav dekorasyonunu odana taşımak çok kolay! Köşe koltuğunu açık renkli ahşap mobilyalar ve bolca yeşil bitki ile kombinleyerek, evine doğanın huzurlu esintisini katmanın keyfini çıkarabilirsin.

Dokuma kadife ile rahat bir home office

Evden çalışmanın rutin hale geldiği bu günlerde, çalışma odan seni hem rahatlatmalı hem de motivasyonunu yüksek tutmalıdır. Eğer masa başında çalışmaktan sıkıldıysan veya bir mola vermeye ihtiyacın varsa, dokuma kadife Loveseat seni bekliyor. Görünümünü yumuşak, açık renkli bir halıyla tamamlayıp, odanın oldukça ferah görünmesini sağlayabilirsin. 

Çalışırken bir şeyler içmeden duramıyorsan, Norac sehpa seni bekliyor

Kadife ile modern bir dekorasyon

Kadife, her mekana uyum sağlayabilen çok yönlü bir kumaştır. Dekoratif detayları değiştirerek, kolayca farklı tarzlar oluşturabilirsin. Soyut tasarımlar ve metal detaylarla bu cesur mavi rengi modern bir dekorasyonun odak noktası haline getirebilirsin. 

Orta sehpa kullanmak yerine, aynı renkte bir puf tercih etmeye ne dersin? Özel cırt sistemi sayesinde Normod pufunu koltuğunla dilediğin zaman birleştirebilirsin. 

Fitilli kadife ile eğlenceli ve bohem dekorasyon

Evinde enerjinin doruklarda olmasını istiyorsan, fitilli kadife tam sana göre! Fitilli mavinin enerjisini bohem dekorasyonla birleştirerek, alanında farklı renklerin ve dokuların coşkusunu hissedebilirsin. Her renkten küçük detayları bir araya getir, doğanın sıcak dokunuşunu hazeranla kat, arkadaşlarını çağır ve güzel zamanların keyfini çıkar. Eğer gece misafirlerin varsa, Losa yataklı koltuğun iki kişinin rahatça uyuyabildiği bir alan sağladığını da unutma. :)

Keten ile rustik dekorasyon

Dağ evlerine ve el değmemiş mobilyalara bayılıyoruz. Sen de bu sevgiyi paylaşıyorsan, sana keten dokunuşlu bir rustik dekorasyon önerisi sunuyoruz. Vintage bir hava katan halılar ve doğal taş vazolar ile birlikte, rustik dekorasyonunun odadaki etkisini bir üst seviyeye taşıyabilirsin. Keten koltuk, bu atmosfere doğallık katan ve aynı zamanda rengiyle gökyüzünü çağrıştıran bir parça olma özelliğine sahip.

5. Mavi renkli koltuklara hangi duvar renklerini seçebilirsin?

"Koltuğum mavi, duvarlarım çok açık bir renk, fakat bu görüntü yine de gözüme hoş gelmiyor! Neden olabilir?" sorusunu mu soruyorsun? Cevabı ve daha fazlası burada. 

Nötr renkler

Eğer odanı açık bir renge boyamayı düşünüyorsan, hayalindeki dekorasyona uygun olan bir alt tondaki renk seçeneğini göz önünde bulundurmalısın.

Soğuk alt tonlu renk tonları, yine soğuk alt tonuna sahip mavi ile uyumlu bir atmosfer oluşturacaktır.

Eğer odanda kontrast oluşturmak istiyorsan, sıcak alt tonlu açık renklere yönelerek odanda özgün bir görünüm yaratabilirsin.

Açık mavi

Mavi koltuklarınla uyum sağlamak için tüm odanı uçuk bir mavi tonuna boyayabilirsin. Bu, mavi koltuklarınla mükemmel bir harmoni oluşturacak ve odana ferah bir hava katacaktır. Mavi tonları daha belirgin kılmak için birebirdir. 

Tek duvarda cesur mavi

Odan için cesur bir adım atabilir ve koltuğunun önünde bulunan duvarı ya da koltuğunun baktığı duvarı, koltuğunla aynı renkte bir maviye boyayabilirsin. Bu sayede iç mekanına hem modern hem de canlı bir dokunuş katabilirsin.

Kiremit görünümlü duvarlar

Bir renkten daha fazlasını arıyorsan, kiremit görünümlü duvarlara bir göz atmaya ne dersin? Zıt renkleri ve dokuları bir araya getirerek, alanında orijinal bir görünüme ulaşabilirsin.

Hayatında biraz daha maviye hazırsan, Normod'ları keşfetmeye başlayabilirsin! Tüm Normod'larda istediğin kumaşı ve rengi seçebilirsin, bu nedenle yapman gereken tek şey yaşam stilin ve ihtiyaçlarına uygun modüler koltuğu oluşturmak. Oda dekorasyonu konusunda yardıma ihtiyacın varsa, ücretsiz tasarım desteği danışmanlığımızdan randevu alabilirsin. Senin için en doğru mavi tonunu keşfetmek için sabırsızlanıyoruz!

Dekorasyon + i̇lham

Favori Ürünleri İncele

Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - KadifeKlem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife - Normod
Klem Üçlü Koltuk Ahşap Ayak - Kadife
İndirimli fiyat 21.840 TL
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı - NormodKlem Kadife Ekru Koltuk Takımı - Normod
Klem Kadife Ekru Koltuk Takımı
İndirimli fiyat49.640 TL